Powered By Blogger

6 januari 2011

LCHF-paj

Tänkte att jag skulle dela med mig av ett recept på en paj som jag gjorde idag. Jag har ju surfat runt och tittat lite på LCHF-recept på internet och hittat en hel del intressant mat.
Jag funderade mycket över vad man kan ersätta mjöl med eftersom det är uteslutet ur denna diet. Jag hittade något som kallas för fiberhusk. Finns på hyllan för glutenfria varor i affärerna och det innehåller inga kolhydrater.
Jag hittade ett recept på en tacopaj där jag använde mig av receptet på pajbotten till min paj. 
Resultatet blev jättebra och jag kan varmt rekommendera det till er som vill ha ett substitut för vanlig paj eller pizza.

Broccoli- och laxpaj med fetaost och brieost (LCHF)

Ingredienser:

Pajbotten 
4 st ägg
100 g philadelphiaost eller cream cheese
1 dl riven ost
0,5 dl grädde
1 msk fiberhusk

Fyllning
Kan i stort sett vara vad som helst,  men jag använde mig av lax, broccoli, brieost och fetaost.

2 laxfiléer
6 lagom stora broccolibuketter (använde mig av frysvara)
halv paket fetaost
några skivor brieost
1 liten burk creme fraiche
0,5 dl grädde
3 dl riven ost

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en pajform med lite smör.
Vispa ihop äggen men philadelphiaosten, 1 dl riven ost, 1 msk fiberhusk och 0,5 dl grädde.
Häll över i pajform och grädda 15 till 20 minuter. Tag ut pajbotten och låt svalna i några minuter.

Stek laxfiléerna snabbt på var sida, peppra, salta.
Stek upp den kokta broccolin så den får lite färg, salta, peppra.
Blanda créme fraiche med 0,5 dl grädde.
Bred ut de delade laxbitarna över pajbotten.
Dela brieosten och fetaosten i lagom bitar och lägg fördelat på laxbitarna.
Bred på en del av creme fraiche blandningen.
Lägg på broccolibuketterna och resten av creme fraiche blandningen.
Ställ in i ugnen i 15-20 min. 5 minuter innan den ska ut, strö över den rivna osten.

Smaklig spis!

1 kommentar:

  1. Du imponerar mer och mer. Kan kanske få smaka när jag kommer i morgon?
    Kram mam.

    SvaraRadera