5 januari 2011

Nyårslöfte?

  Visst är det så att man alltid lägger ett nyårslöfte innan det nya året träder in, man lovar dyrt och heligt sig själv att man ska ändra på något, som till exempel sluta röka, gå ner i vikt, äta sundare, börja träna, bli en bättre människa etc... Ofta brukar man inte kunna hålla detta löfte och väntar tills det blir nyår igen för att åter lova dyrt och heligt.
  Undrar om man lovar sig själv för att man själv vill eller för att omgivningen ska tycka om en bättre? 
  Antagligen håller aldrig löftet eftersom man inte är tillräckligt motiverad för att ta tag i det. 
  I år har jag lovat mig själv att äta sundare, försöka komma igång med träningen mer och försöka vara en så bra flickvän, mamma och medmänniska som jag bara kan. Detta är löften som jag tänker hålla för i år är jag motiverad!

  Thomas har bestämt sig för att bli sundare och har hoppat på LCHF (low carb high fat) dieten och jag läser på för fullt på internet för att lära mig om denna diet och kanske själv prova på den. Jag måste erkänna att det känns lite skrämmande att behöva trycka i sig fet mat, jag som annars har varit helt emot det, men vi får väl se. 
  Igår tillagade jag baconlindad fläskfilé med philadelphiaost och blomkål/broccolimos och det blev väldigt gott om jag får säga det själv.

  I kväll har jag inte tränat, men jag gjorde i måndags och igår. Jag tror att det är bra att mjukstarta så att inte kroppen blir allt för chockad av allt nytt den utsätts för.

  Lycka till alla med era löften!

3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Spännande! I år har jag inget löfte - när 2009 trädde i kraft hade jag bestämt mig för att gå ner i vikt och gick ner 10 kg, sedan blev jag gravid med Elsa, så då gick jag upp 25 kg ;-) Men nu är jag på banan igen! :)

  Det är så kul att läsa din blogg!

  SvaraRadera
 3. Det hör ju lite till det där att gå upp i vikt när man blir gravid... ;) Jag har däremot märkt att det känns svårare nu andra gången att komma i form igen. Jag är nästan där alla fall =)
  Din blogg e också kul att läsa Marie =) Smyger in titt som tätt och läser ;)

  SvaraRadera