17 december 2010

Fredagskväll

I kväll är jag och Lucas själva hemma. Samuel har åkt till "mommo" och "offa" i Simrishamn och Thomas är ute med sina kompisar för första gången på länge, får väl se hur det slutar... ;) Nä, jag unnar honom faktiskt det, han behövde nog också komma ut och ventilera lite med andra än mig. Blir ju så lätt att man gror in sig i sitt lilla hem och stannar där tillsammans i tryggheten när man har ett litet barn. Sen är det ju också ofta så att man inte orkar ta sig någonstans för att man är för trött, det är så det är att vara småbarnsförälder helt enkelt.

För att fortsätta och tala om något annat, Lucas fick prova lite fast föda i veckan och det var uppskattat. det fick bli några skedar katrinplommonspuré, tänkte att han är ju ganska hård i sin lilla mage så det kunde ju passa bra att börja med. Det var roligt att se de olika minspelen som han höll på med under de tre första skedarna.

namnamnam
det var ju gott!

Lill-nissen börjar bli riktigt stabil i nacken också och han drar sig uppåt från liggläge (med hjälp) och visar missnöjt att han inte alls vill ligga ner. På mage vill han inte alls ligga, arg som ett bi blir han och eftersom han är en "kräkbebis" så slutar det alltid med en stor pöl av kräk, inget kul alls...


På tal om kräk, fick precis veta av mamma att Samuel blivit sjuk, stackars liten... Han hade kräkt ner hela pappas säng... Kan inte vara roligt när man aldrig har kräkts förut. Samuel har ju nästan aldrig varit sjuk, otroligt men sant. Han har som mest varit lite förkyld och haft lite hosta så detta var ju helt nytt för honom.
Tur han har snällaste "mommo" och "offa" som tar hand om honom, känns lite jobbigt att inte kunna vara där och ge honom kärlek. Hoppas på att han är bättre tills imorgon.


Vilket vinterland vi lever i. Tidigare idag tog Thomas och jag en runda med Lucas i vagnen i det vackra vita. Vackert är det, men svårt var det att ta sig fram minsann.

Thomas med sina poser ;)

snö

Ännu mer snö

Jag med Lucas i vagn

2 kommentarer: